У Ризі пасажирів без масок висаджуватимуть з громадського транспорту

Вівторок, 13 жовтня 2020, 11:57

З вівторка пасажири громадського транспорту у столиці Латвії, які не користуються захисними масками, повинні зважати на те, що їх можуть висадити з транспорту. 

Про це оголосив мер Риги Мартіньш Стакіс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

На засіданні комісії з цивільної оборони в понеділок прозвучала інформація, що люди поінформовані про обов'язкову вимогу використовувати маски в громадському транспорті. 

В Амстердамі пасажир побив і покусав водія автобуса через вимогу надягти маску

Більшість пасажирів використовують маски. Але є й ті, хто не робить цього не через незнання, а через свої політичні переконання.

Стакіс підкреслив, що ці люди не повинні піддавати ризику інших жителів, які використовують маски. Тому з вівторка слід мати на увазі, що при відмові надіти маску людину можуть висадити з громадського транспорту.

"Час, коли тільки висловлювалося попередження, минув", - підкреслив Стакіс.

У перші дні після введення вимоги про носіння масок у громадському транспорті Риги за відсутність масок пасажирів не висаджували, а робили попередження, адже існувала ймовірність того, що люди могли не знати про нову вимогу. 

Нагадаємо, у Польщі минулого тижня повернули обов’язкове носіння масок для обличчя у громадських місцях. Виключення встановлені тільки для осіб, яким за станом здоров’я не можна носити маски.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.