Уельс повертає жорсткий локдаун: всі мають залишатися вдома

Понеділок, 19 жовтня 2020, 15:04

Уряд британського Уельсу оголосив про повернення жорсткого локдауну, за аналогом введеного в березні, за якого більшість підприємств буде закрито, а людям слід залишатися вдома.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Згідно з рішенням, нові жорсткі обмеження почнуть діяти з 18:00 в п'ятницю і протривають 17 днів. 

Коронавірус у Британії вбив більше людей, ніж грип і пневмонія разом узяті

Заходи включають закриття другорядних підприємств роздрібної торгівлі, закладів відпочинку і готельного бізнесу, ресторанів та барів. 

Громадські центр і бібліотеки, а також місця відправлення культу зачиняються. Весілля і похорони дозволені.

Людям слід працювати вдома - за винятком працівників критично важливих сфер. Всі зустрічі в приміщенні і на відкритому повітрі з людьми, з якими не проживає особа, заборонені. 

Початкові школи знову відкриються після половини періоду, середні школи працюватимуть тільки для учнів сьомого і восьмого класів.

У Британії через технічний збій "загубили" 16 тисяч коронахворих

Перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд пояснив, що локдаун повинен бути "різким і глибоким", аби мати необхідний вплив. "Всі жителі Уельсу повинні будуть залишатися вдома.  Всі другорядні підприємства доведеться закрити", - сказав Дрейкфорд.

Глава уельського уряду пояснив, що без цих заходів система охорони здоров’я не зможе впоратися з ситуацією і "загине ще більше людей".

Раніше влада Словенії оголосила епідемію на всій території країни, заборонила пересування між регіонами і запровадила комендантську годину в нічний час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.