Меркель вважає ситуацію з пандемією драматичною: "Кожен день має значення"

Понеділок, 26 жовтня 2020, 16:45

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель попередила, що Німеччина на межі втратити контролю над пандемією, та вважає ситуацію з коронавірусом загрозливою і драматичною. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це Меркель говорила вранці на закритій зустрічі з керівництвом своєї партії, довідалось видання Bild

За інформацією видання, Меркель назвала ситуацію загрозливою, заявивши, що "кожен день має значення". 

Партія Меркель знову відклала вибори нового лідера через пандемію

На цьому тлі Меркель переносить відеосаміт з прем'єр-міністрами федеральних земель, на якому мали обговорити епідеміологічну ситуацію, з п'ятниці на середу. 

"Треба буде обговорити, що можна зробити, щоб якомога швидше зупинити поширення вірусу", - заявив у понеділок вдень представник уряду Штеффен Зайберт. 

"Наша увага повинна бути зосереджена на тому, що федеральний уряд та уряди земель можуть зробити разом, щоб якомога швидше подолати цю тенденцію", - додав Зайберт. 

Кількість нових інфекцій, які реєструються щодня, приблизно подвоїлася у Німеччині за тиждень. Частка людей похилого віку серед інфікованих знову збільшується і лікарні приймають все більше хворих на COVID-19, додав Зайберт.

За даними видання, Меркель у понеділок сказала однопартійцям, що заходів щодо стримування вірусу, очевидно, недостатньо, темпи зараження не сповільнюються і  органи охорони здоров'я більше не можуть зрозуміти ланцюжок зараження.

Меркель закликала громадян обмежити соціальні контакти

У результаті Німеччина незабаром може опинитися в "складній ситуації", коли ліжок у відділеннях інтенсивної терапії бракуватиме, пояснила Меркель. Вона наголосила, що зростання інфекції потрібно зупинити, оскільки ситуація "дуже динамічна" і "драматична".

У Німеччині останнім часом спостерігається різке зростання числа випадків коронавірусу, яке почалося з настанням прохолоднішої погоди. У неділю Інститут Роберта Коха підтвердив понад 11 000 нових випадків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.