Уряд Іспанії під шквалом критики через участь міністрів у великій церемонії попри обмеження

Середа, 28 жовтня 2020, 10:21

Уряд Іспанії потрапив під шквал критики після того, як чотири міністри були присутні на церемонії нагородження в Мадриді разом з майже 100 іншими людьми, незважаючи на коронавірусні обмеження.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Захід викликав гнів у соціальних мережах, хоча його організатори, новинний сайт El Español, заявили, що дотримувалися всіх правил, що стосуються коронавірусу. У ньому взяли участь міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла, міністр оборони Маргарита Роблес, міністр юстиції Хуан Карлос Кампо і міністр культури Хосе Мануель Родрігес Урібес.

В Іспанії лікарі влаштують перший за 25 років страйк через погані умови праці

Пабло Касадо, лідер консервативної Народної партії, також був присутній на заході разом з чотирма іншими високопоставленими політиками цієї партії, а також Інес Аррімадас, лідер правоцентристської партії Ciudadanos. У ньому також взяли участь президенти трьох регіонів, представники бізнесу та спортсмени.

Фото з церемонії, на яких можна побачити гостей, які очікують обіду в закритому приміщенні, багато з яких без масок, стали вірусними в соціальних мережах, а деякі користувачі критикували політиків за те, що вони насолоджуються світським заходом, в той час як в країні застосовуються більш суворі карантинні заходи.

Церемонія нагородження відбулася всього через кілька годин після початку загальнонаціонального стану тривоги, який, за словами уряду, має діяти до 9 травня, щоб впоратися зі зростанням числа випадків коронавірусу.

Іспанія запроваджує нічну комендантську годину по всій країні

Офіційний представник уряду Марія Хесус Монтеро заявила, що, хоча захід відповідав "всім протоколам" щодо запобігання поширення коронавірусу, уряду слід проявляти обережність, щоб такі ситуації "не тлумачилися неправильно".

"Захід пройшов з усіма гарантіями... але після того, як ми побачили, як була передана інформація сьогодні, прийшов час для акту саморефлексії для всіх нас, хто повинен брати участь в публічних заходах, щоб максимально обмежити нашу участь у фізичних заходах, наскільки це можливо. Ми розуміємо, що повинні бути прикладом для широкої публіки, і ми не хочемо, щоб подібні новини з'являлися", - сказав вона.

Як відомо, 22 жовтня Іспанія стала першою країною у Європі, яка зареєструвала понад мільйон заражень коронавірусом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.