Байден оголосить ключових посадовців своєї адміністрації наступного тижня - ЗМІ

П'ятниця, 20 листопада 2020, 09:23

Обраний президент США Джо Байден планує оголосити про перші призначення на ключові посади у своїй адміністрації наступного тижня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на співрозмовників, близьких до команди Байдена, пише "Європейська правда".

Найбільш імовірно, заяви пролунають у понеділок-вівторок, тобто 23-24 листопада. Напередодні Джо Байден казав, що визначився з кандидатурою міністра фінансів. Неофіційно повідомляють, що вже погоджені і деякі інші призначення.

Перерахунок голосів у Джорджії підтвердив перемогу Байдена

Джо Байден вже провів співбесіди з кандидатами на посади в адміністрації - через відеозв’язок, окрім декількох винятків. 

Однією з причин рішення Байдена вже зараз оголошувати призначення співрозмовники CNN називають небажання Трампа визнавати свою поразку на виборах. Спершу Джо Байден схилявся до того, щоб не поспішати - зокрема, поки до кінця не відомі результати виборів до Сенату. 

"Ми хочемо заявити про те, що ми вже діємо, вже готуємося до роботи", - пояснив один зі співрозмовників CNN, близький до "перехідної" команди Байдена. 

Як вже повідомлялося, на посаду глави апарату Білого дому Джо Байден планує призначити свого давнього радника Рона Клейна, борця з вірусом Еболи.

Читайте також: Ціна впертості Трампа: які проблеми загрожують США через невизнання перемоги Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.