Посли G7 обговорили зі спікером Ради "швидкі дії" для виходу з кризи

Середа, 4 листопада 2020, 20:43

Посли країн "Групи семи" в Україні на зустрічі з главою українського парламенту обговорили потребу в "швидких діях" для виходу з кризи, що склалась після антикорупційного рішення КСУ.

Про зустріч повідомляється у Twitter групи послів G7 з підтримки реформ, пише "Європейська правда".

Як сказано у повідомленні, посли країн G7 привітали зусилля прореформаторських сил, які об’єдналися для врегулювання ситуації, пов’язаної з Конституційним судом.

У Європарламенті висловились проти розпуску КСУ, як пропонує Зеленський

"Для врегулювання кризи потрібні швидкі дії, потім слід докласти спільних зусиль для подальшого зміцнення українських антикорупційних інституцій та створення судової системи, яка завоює довіру народу України", - стверджується у повідомленні. 

Нагадаємо, раніше керівники двох інституцій Ради Європи, відповідальних за питання антикорупції та верховенства права – GRECO та Венеційської комісії відповідно – розкритикували законопроєкт Зеленського про подолання конституційної кризи та письмово закликали Верховну раду не ухвалювати його.

3 жовтня ЄС заявив, що Україна повинна невідкладно відновити антикорупційну інфраструктуру, попередивши, що це є умовою надання фінансової допомоги та безвізу з ЄС. 

Венеційська комісія запропонувала Україні експертизу для виходу з кризи, що виникла внаслідок скандального рішення КС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.