Німеччина подарувала українським військовим госпіталям обладнання на 3,1 млн євро

П'ятниця, 18 грудня 2020, 11:25

Німеччина подарувала для українських військових медичне обладнання загальною вартістю 3,1 млн євро.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє посольство Німеччини в Україні.

"Цією передачею медичного діагностичного та лікувального обладнання на загальну суму 3,1 млн євро завершується успішний рік співпраці з Медичними силами Збройних сил України", – сказала посол Анка Фельдгузен під час свого візиту до 407-го військового госпіталю в Чернігові.

Німеччина надасть Україні 253 млн євро на проєкти розвитку інфраструктури та енергоефективності

Серед подарованого обладнання - комп’ютерний томограф вартістю 300 тисяч євро. 

Пристрій передали у рамках Ініціативи Федерального уряду з підвищення дієздатності, мета якої - підвищити спроможність партнерів дбати про свої безпекові потреби. 

Окрім госпіталю в Чернігові, нове медичне обладнання отримав Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові, де завершують встановлення  ангіографа вартістю 850 000 євро.

У Головному військовому клінічному госпіталі Міноборони в Києві за останні місяці було проведено капітальний ремонт цілої будівлі, в якій зараз знаходиться магнітно-резонансний томограф (МРТ). Урологічні відділення отримали новий апарат, а травматологія - новий рентген. 

Як зазначає посольство, минулого року київський госпіталь отримав ангіограф та п’ять мобільних рентгенівських апаратів вартістю 1,5 млн євро. 

"Як тільки з'являться сприятливі умови з огляду на пандемію коронавірусу, лікарі та молодші медичні працівники з відповідних госпіталів повинні отримати можливість пройти практику в госпіталях Бундесверу з метою обміну думками щодо оптимального використання апаратів і підвищення кваліфікації", - зазначає посольство. 

Раніше цього місяця Німеччина передала для Державної прикордонної служби мобільну лабораторію для перевірки документів та інше обладнання для перевірки документів вартістю 140 тис. євро, а також 20 апаратів ШВЛ та засоби захисту від коронавірусу для Головного клінічного госпіталю Міноборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: