Туреччина відправила генерала і 35 офіцерів контролювати мир в Карабаху

Середа, 30 грудня 2020, 13:14

Туреччина відправила у російсько-турецький центр з контролю за режимом припинення вогню в Нагірному Карабаху одного генерала і 35 офіцерів своїх збройних сил. 

Про це у вівторок заявив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, пише "Європейська правда" з посиланням на вірменську службу "Радіо Свобода".

Акар також підтвердив, що турецькі військовослужбовці, які будуть задіяні в роботі російсько-турецького центру, вже виїхали в Азербайджан. 

В Баку за участі Ердогана проходить парад на честь перемоги в Карабаху

Раніше турецька телекомпанія NTV повідомляла про те, що вони спрямовані в Азербайджан. За даними телекомпанії, спільний центр запрацює в січні 2021 року.

У листопаді Азербайджан і Вірменія підписали за посередництва Росії угоду про припинення вогню в Нагірному Карабаху - анклаві, який у всьому світі визнаний частиною Азербайджану, але в основному населений етнічними вірменами.

Російські миротворці були перекинуті до регіону відповідно до угоди. Туреччина заявила, що завершила угоду з Росією про створення спільного центру зі спостереження за припиненням вогню.

Туреччина підтримує Азербайджан у конфлікті в Нагірному Карабаху і критикує співголів так званої Мінської групи ОБСЄ за те, що вони не врегулювали тривалий конфлікт за десятиліття посередництва. 

Читайте також:  Капітуляція Вірменії: що змінює російська угода щодо Карабаху і чим вона загрожує Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.