Влада й опозиція Грузії не домовилися про компроміс та планують нову зустріч 

Понеділок, 7 грудня 2020, 18:44

Влада й опозиція Грузії після третього раунду перемовин за посередництва послів ЄС та США не досягли конкретних домовленості про вихід з політичної кризи та продовжать діалог наступного дня - 8 грудня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Грузия Онлайн".

"Були деякі питання, за якими вдалося зблизити позиції, але залишаються деякі інші… Тому процес продовжиться, і сподіваюся, після завтрашньої зустрічі ми зможемо розповісти деталі", - заявив Давид Бакрадзе, лідер опозиційної "Європейської Грузії".

ЄС закликає соратників Саакашвілі припинити блокаду парламенту Грузії

Про "зближення позицій" сказав і представник правлячої "Грузинської мрії" Арчіл Талаквадзе. За його словами, є шанси досягти домовленостей на наступній зустрічі. При цьому він відкинув імовірність виконання ключової вимоги опозиційних сил - про дострокові парламентські вибори або ж всенародне опитування щодо необхідності ще одних виборів у 2021 році. 

Лідер "Єдиного національного руху" Григол Вашадзе сказав, що поки не бачить наближення компромісу у ключових питаннях. 

Нагадаємо, після першого туру парламентських виборів опозиційні партії заявили про нібито фальсифікації та у зв’язку з цим проігнорували другий тур, відмовилися входити до нового парламенту і почали акції протесту. 

У Європарламенті закликали політсили Грузії до компромісів, що розблокують парламент

3 грудня Центральна виборча комісія, попри спротив опозиції, затвердила результати виборів. Згідно з законодавством країни, протягом 10 днів після цього президент має назначити дату першого засідання нового парламенту.

Внаслідок безкомпромісної позиції політичних сил у Грузії потенційно може сформуватися повністю однопартійний парламент - вперше з комуністичних часів. 

Детальніше про це читайте у статті: Ультиматум команди Саакашвілі: як Грузія увійшла у найглибшу кризу за останні роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.