У річницю зустрічі Зеленського і Путіна Україна звинуватила РФ у блокуванні домовленостей

Середа, 9 грудня 2020, 12:08

У річницю лідерів держав нормандської четвірки МЗС виступило з заявою, у якій звинуватило російську сторону в блокуванні домовленостей Зеленського і Путіна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС України.

"Через штучне блокування роботи ТКГ на політичному треку відсутнє просування в обговоренні робочих пропозицій України щодо виконання політичних аспектів Загальних узгоджених висновків Паризького саміту від 9 грудня 2019 року", - сказано у заяві.

Путін і Меркель зідзвонилися напередодні річниці нормандського саміту

В міністерстві також підкреслили, що українська сторона внесла важливі ініціативи з подальшого розведення сил та засобів і продовження процесу розмінування.

Україна також виступила з пропозиціями щодо активізації наступних етапів процесу взаємного звільнення утримуваних осіб, забезпечення повного і безумовного допуску міжнародних організацій до всіх утримуваних осіб, відкриття і належного функціонування пунктів пропуску через лінію розмежування.

Однак, за словами МЗС, ці пропозиції "дотепер залишаються без належної реакції російської сторони". 

"Закликаємо Російську Федерацію вжити всіх належних кроків для продовження роботи згаданих форматів задля виконання всіх рішень, прийнятих на рівні лідерів чотирьох країн, а також здійснити реальні кроки з врегулювання збройного конфлікту на основі норм і принципів міжнародного права, поваги до державного суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у заяві МЗС.

Зеленський і Макрон виступили за якнайшвидше проведення "нормандського саміту"

9 грудня 2019 року у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандського формату"  - України, Німеччини, Франції та Росії, за підсумками якої було досягнуто низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також: 10 уроків Парижа: як має змінитися курс Києва у діалозі про Донбас

Дорога від "швидкого миру" на Донбасі: як змінилася тактика РФ за рік після саміту в Парижі


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: