У Чехії топ-чиновник пішов у відставку після скандалу з вакцинацією співробітників і їх родичів

Четвер, 14 січня 2021, 15:59

У Чехії керівник Державного управління з охорони здоров'я Павло Бржезовський пішов у відставку після того, як стало відомо про проведення щеплень від коронавірусу співробітникам управління і їх родичам, які не мають права на пріоритетну вакцинацію. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Czech Radio.

Всього на вакцинацію поза чергою було використано 1 000 доз препарату, застосування якого регулюється суворими правилами. 

Скандал із вакцинацією у Польщі: знаменитості отримали щеплення одними із перших

Наразі у Чехії проводиться вакцинація медиків, які працюють з хворими на коронавірус, соціальних працівників в будинках для людей похилого віку, а також найстарших громадян, для яких зараження коронавірусом може бути смертельно небезпечним.

Про відставку керівника Державного управління з охорони здоров'я Чехії ЗМІ повідомив глава МОЗ Ян Блатни, підкресливши, що перевірка, пов'язана з цією справою, буде продовжена.

"Подібне абсолютно неприпустимо, такі події не повинні повторюватися. Було сказано абсолютно ясно, що пріоритет мають медики, люди похилого віку та співробітники установ соціальної опіки", - прокоментував ситуацію прем’єр-міністр Андрей Бабіш.

Нагадаємо, перші дні вакцинації проти коронавірусу в Польщі ознаменувалися скандалом через те, що кілька відомих людей отримали вакцину поза чергою.

Двох посадовців Варшавського медичного університету, де поза чергою вакцинували від коронавірусу низку знаменитостей, звільнили після скандалу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.