У Раді Європи вимагають у РФ допустити міжнародних спостерігачів у Крим

П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:16

Росію повинна дотримуватися міжнародного гуманітарного права і стандартів у сфері прав людини, допустивши на територію окупованого Криму регіональні і міжнародні механізми моніторингу прав людини. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві глави МЗС Німеччини Гайко Мааса як глави Комітету міністрів Ради Європи.

Комітет міністрів як і раніше стурбований тим, що ситуація з правами людини на Кримському півострові значно погіршилася після незаконної анексії Російською Федерацією, наголосив Маас.

Литва обіцяє зберігати санкції проти Росії до деокупації Криму

"Беручи до уваги рішення Європейського суду з прав людини від 14 січня 2021 року щодо Криму, я закликаю Росію повністю дотримуватися міжнародного гуманітарного права і міжнародних стандартів у сфері прав людини, в тому числі шляхом надання безперешкодного доступу регіональним і міжнародним механізмам моніторингу прав людини, а також неурядовим правозахисним організаціям в Криму і Севастополі", - сказано в заяві. 

Маас додав, що як голова Комітету міністрів Ради Європи він підтверджує його беззастережну і непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. 

Нагадаємо, МЗС України у День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя закликало міжнародну спільноту посилити політичний і санкційний тиск на Росію, щоб схилити її до деокупації Криму.

Державний департамент США закликав Росію негайно припинити окупацію Криму, агресію на Донбасі та звільнити усіх політв’язнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: