Литва обіцяє зберігати санкції проти Росії до деокупації Криму

П'ятниця, 26 лютого 2021, 10:08

Литва обіцяє зберігати санкційний тиск проти Росії, поки та повністю не припинить незаконну окупацію Криму.

Про це йдеться у заяві МЗС Литви до 7-ї річниці незаконної окупації Криму Росією, повідомляє "Європейська правда".

Міністерство підкреслило, що Литва продовжить послідовно проводити політику невизнання незаконної анексії Криму і Севастополя.

Держдеп США у 7-му річницю окупації закликав Росію забиратися з Криму та Донбасу

"Ми будемо прагнути зберігати санкції ЄС і інші міжнародні санкції проти Російської Федерації до тих пір, поки Росія не виведе свої збройні сили і не припинить незаконну окупацію частини території України", - йдеться у заяві.

Литва рішуче засуджує військову агресію Росії проти України, яка почалася сім років тому і триває досі, а також незаконну анексію Криму і Севастополя, що є грубим порушенням міжнародного права, підкреслили у міністерстві. 

Литва закликала Росію припинити систематичне порушення прав людини і придушення основних свобод в Криму, а також припинити репресії щодо правозахисників, журналістів, членів громадянського суспільства, особливо кримських татар, і скасувати заборону на діяльність Меджлісу. 

"Ми закликаємо звільнити всіх незаконно ув'язнених громадян України. Ми також закликаємо Російську Федерацію припинити мілітаризацію Кримського півострова і забезпечити безперешкодний і вільний прохід усіх суден через Керченську протоку в Азовське море і назад", - наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, МЗС України у День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя закликало міжнародну спільноту посилити політичний і санкційний тиск на Росію, щоб схилити її до деокупації Криму.

Державний департамент США закликав Росію негайно припинити окупацію Криму, агресію на Донбасі та звільнити усіх політв’язнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.