Кулеба: щоб зрушити врегулювання на Донбасі, потрібна "нормандська" зустріч з Путіним 

П'ятниця, 26 лютого 2021, 13:35

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що для того, аби зрушити з місця врегулювання на Донбасі, потрібен новий саміт лідерів країн нормандської четвірки. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив на пресконференції в Парижі після зустрічі з главою МЗС Франції Жаном-Івом ле Дріаном. 

Під час спілкування з пресою французький міністр заявив, що план дій, досягнутий на нормандському саміті в Парижі у 2019 році, досі актуальний. Він назвав нормандський формат найкращим для того, щоб просуватись далі для врегулювання ситуації на Донбасі. 

Лавров завів "у медикаментозний сон" нормандські переговори на рівні МЗС - Кулеба

Кулеба зазначив, що підтримує свого колегу. 

"Найкращою ілюстрацією стану виконання рішення нормандського саміту 2019 року є відкриття пунктів пропуску у Щасті і Золотому. Україна зробила все, і відкрила ці пункти пропуску. Але вони залишаються все ще закритими з того боку. Ми переконані, для того, щоб зрушити справу з місця, потрібен саміт нормандської четвірки", - заявив Кулеба. 

Він зазначив, що попри всі докладені зусилля на інших рівнях "для наступного кроку вперед потрібне рішення, якого треба досягати за столом з Владіміром Путіним".

Нагадаємо, нова очільниця ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде вважає, що Україна вже виконала усі умови для нової зустрічі лідерів у Нормандському форматі.

Читайте також: Голова ОБСЄ Анн Лінде: Україна виконала всі умови для нової "Нормандії" з Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: