Зняття недоторканності та обшуки: німецького депутата підозрюють у корупції при закупівлі масок

П'ятниця, 26 лютого 2021, 15:21

Німецька поліція провела обшук в офісі депутата парламенту Георга Нусляйна в рамках розслідування тверджень про те, що він лобіював укладення контракту урядом з постачальником масок і отримав за це 660 000 євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Бундестаг раніше позбавив Нусляйна недоторканності, що дозволило провести обшук. Поліція обшукала 13 об'єктів нерухомості в Німеччині і Ліхтенштейні і зібрала докази.

Йдеться про угоду, укладену між виробником масок, урядом Німеччини і федеральною землею Баварія. Консалтингова фірма, в якій Нусляйн має частку, як стверджується, отримала шестизначну комісію через посередника після укладення угоди, але не повідомила владі про додатковий дохід.

Нусляйн заявив, що звинувачення у хабарництві "безпідставні", але члени Соціал-демократичної партії, в яку він входить, зажадали проведення розслідування.

"Якщо є навіть підозра, що член Бундестагу Німеччини особисто збагачується на коронавірусній кризі, то це дуже серйозне звинувачення, яке необхідно всебічно прояснити", - заявила заступник голови парламентської групи СДПН Катя Маст.

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини планує запропонувати вакцину від коронавірусу AstraZeneca ключовим державним службовцям, щоб завоювати громадську підтримку щеплень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.