В "Укравтодорі" заявили про перший тендер для нового шляху з Києва до Кишинева

Четвер, 4 лютого 2021, 10:23

Для спорудження нового шляху між столицями України та Молдови, про який домовилися президенти Володимир Зеленський та Мая Санду на зустрічі у Києві в січні 2020 року, оголосили перший тендер.

Про це повідомили у Державній службі автомобільних доріг, повідомляє "Європейська правда".

3 лютого Служба автодоріг у Вінницькій області оголосила тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва прикордонно-мостового переходу через ріку Дністер на українсько-молдовському кордоні біля населених пунктів Ямпіль – Косеуць, що є початковим етапом проєкту.

 

Цей мостовий перехід має стати частиною нової магістралі з Києва до Кишинева, що дозволить доїздити з однієї столиці до другої за майже  5 годин.

Оновлений маршрут проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області, й стане оптимальним для подорожі до Молдови в об’їзд Придністров’я.

"Закупівля ТЕО — це перший крок. Паралельно з цим готуємося до оновлення 137,5 км маршруту — йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону планується зробити комфортним для проїзду" — розповів керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Ділянки, де плануються роботи - М-21 Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський та Р-08 Немирів — Ямпіль.

Раніше заступник керівника офісу президента розповів, що Україна профінансує будівництво мосту через Дністер, який повинен стати частиною нової магістралі між Києвом та Кишиневом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.