Австрія застерегла від поїздок до власного регіону Тіролю через "африканський" штам вірусу

Понеділок, 8 лютого 2021, 18:09

Австрія оголосила попередження про поїздки до власного регіону - землі Тіролю - у зв’язку зі зростаючою кількістю нових випадків "африканського" штаму коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kurier.

За останніми даними, у Тіролі підтвердили вже 293 випадки "африканського" штаму вірусу. Найбільше з них виявили в районі міста Швац.

Вакцина AstraZeneca може бути лиш на 10% ефективною проти африканського штаму

"Ми маємо зробити усе можливе, щоб ця мутація не поширювалася далі. На додачу до заходів, вжитих владою Тіролю для захисту місцевих мешканців, федеральний уряд застерігає від поїздок до Тіролю", - заявив федеральний канцлер Себастьян Курц. 

Федеральний уряд радить уникати неважливих поїздок до Тіролю. Людей, які побували у регіоні протягом останніх двох тижнів, закликають здати тест на коронавірус, а тих, хто збирається їхати звідти зараз - здати тест перед поїздкою. Попередження, втім, не є зобов’язуючим. 

Дискусії між владою регіону та федеральним урядом про подальші заходи у Тіролі тривають вже не перший день і так і не завершились до настання загальнонаціонального послаблення локдауну 8 лютого.

З цього дня у Тіролі, як і на решті території країни, відкилися магазини та почалося послаблення інших карантинних обмежень. 

Губернатор Тіролю Гюнтер Платтер та інші представники влади наполягають на тому, що регіон також має право послабити локдаун і може обійтися м’якшими заходами - просити мешканців максимально обмежити  мобільність, масово тестувати населення у районах з найбільшою кількістю заражень та вимагати негативний тест для користування підйомниками на гірськолижних курортах.

Водночас, вірусолог Дороті фон Лаєр з університету Іннсбрука ще минулого тижня застерегла, що регіон може стати "другим Ішглем" і найкраще було б повністю закрити його на найближчий місяць. 

У сусідній німецькій землі Баварії на тлі цієї ситуації вже з’явилися заклики про те, щоб закрити кордон з Тіролем.

Навесні 2020 року деякі гірськолижні курорти Тіролю, зокрема, Ішгль, прославилися як "розсадники" коронавірусу, звідки туристи привезли його у свої країни. Тоді місцевій владі також докоряли тим, що вони поставили інтереси бізнесу вище за загальну безпеку, а сотні людей вирішили навіть судитися з владою Тіролю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.