Косово відкрило своє посольство в Єрусалимі

Понеділок, 15 березня 2021, 11:41

Косово офіційно відкрило своє посольство в Ізраїлі у спірному Єрусалимі, заявило косовське міністерство закордонних справ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

У заяві сказано, що цей крок був зроблений після встановлення дипломатичних відносин з Ізраїлем 1 лютого і косово-сербського саміту, який відбувся в Білому домі у вересні.

В ЄС розкритикували Косово за намір відкрити посольство в Єрусалимі

"Міністерство закордонних справ і діаспори оголошує про офіційне відкриття посольства Косова в державі Ізраїль з штаб-квартирою в Єрусалимі", - йдеться в заяві.

Косово стало першою європейською країною, яка відкрила своє посольство в Єрусалимі, і третьою у світі після США і Гватемали.

Палестинці заявляють, що Східний Єрусалим, захоплений Ізраїлем під час війни 1967 року, а потім анексований, має стати столицею їхньої майбутньої держави.

Велика частина міжнародного співтовариства не визнає анексію Ізраїлем Східного Єрусалиму і каже, що претензії на місто повинні бути вирішені шляхом переговорів.

Україна не розглядає перенесення посольства в Ізраїлі до Єрусалима – Зеленський

Більшість міжнародних посольств розташовані в Тель-Авіві.

Нове посольство Косова розташоване в центрі Єрусалима в західній частині міста.

Церемонії відкриття не було, і Косово заявило, що не відправляло делегацію для відкриття посольства через обмеження, пов'язані з коронавірусом.

Кілька інших країн або відкрили, або пообіцяли відкрити в місті дипломатичні представництва нижчого рівня - включаючи місію, яку відкрила минулого тижня Чехія.

Читайте також: На користь Ізраїлю та на шкоду Кремлю: що записав Трамп у "мирну угоду" Сербії та Косова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: