Фінляндія оголосила план поступового зняття коронавірусних обмежень

Середа, 21 квітня 2021, 11:59

Уряд Фінляндії оприлюднив оновлений план поступового скасування коронавірусних обмежень, який передбачає скасування у червні вимоги дотримання безпечної дистанції у два метри на заходах, які проводяться на свіжому повітрі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Міністр культури Анніка Саарікко розповіла, що в регіонах з базовою епідемічною ситуацією дозволяється влаштовувати масові заходи за участю щонайменше 50 осіб. Це може статися відразу, як тільки регіональні органи влади ухвалять відповідні рішення.

Уряд Фінляндії планує поступове послаблення коронавірусних обмежень

В кінці квітня - на початку травня уряд розгляне можливість організації масових заходів з числом учасників понад 50 осіб.

У  червні буде скасовано вимогу щодо дотримання безпечної дистанції в два метри на заходах, які проводяться на свіжому повітрі.

У регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією будуть дозволені спортивні заняття просто неба. У червні відкриються літні табори і буде дозволена організація спортивних змагань для молоді.

На початку липня планується дозволити змагання в приміщеннях, включаючи контактні види спорту.

Заняття спортом для дорослих продовжаться на свіжому повітрі в червні-липні, вони будуть дозволені всередині приміщень не раніше серпня.

Фінляндія наближається до позначки у 1 млн вакцинованих

Обмеження, що стосуються перетину кордонів, будуть зніматися поступово. На першому етапі, в травні-червні, почнеться зняття обмежень при перетинів кордонів всередині Шенгенської зони.

Першими кордони відкриються для жителів прикордонних регіонів на кордоні зі Швецією. Послаблення стосуватиметься робочих поїздок.

Раніше уряд повідомив, що в червні припиниться прикордонний контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони, а в серпні, можливо, будуть дозволені ділові поїздки між Фінляндією і третіми країнами.

На питання журналістів про туристичні поїздки цього літа в Європу прем'єр-міністр Санна Марін відповіла, що зараз в ЄС розробляється введення "ковідного паспорта", за допомогою якого було б можливо подорожувати всередині Європи. Можливо, його почнуть використовувати в кінці червня.

Водночас, за ​​словами Марін, зараз не час для подорожей до Європи, оскільки у багатьох країнах епідемічна ситуація знову погіршилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.