Меркель назвала умову для закупівлі Німеччиною "Спутника V"

Понеділок, 26 квітня 2021, 19:44

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель допустила можливість закупівлі російської вакцини, якщо та буде схвалена регулятором ЄС найближчим часом.

Про це Меркель заявила в понеділок журналістам, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) ще не отримало достатньої інформації про російську вакцину для схвалення, але, якщо схвалення відбудеться найближчим часом, Німеччина купить її, заявила Меркель.

Прем’єр Саксонії заявив про плани Німеччини придбати до 30 млн доз "Спутника V"

"Якщо це станеться найближчим часом, природно, є сенс купувати дози "Спутника", - сказала Меркель.

"Але якщо це станеться через кілька місяців, на той час у нас буде достатньо вакцин, і ми зіткнемося з питанням, який обсяг ми замовляємо", - зазначила вона.

Меркель додала, що в міру того, як вакцин стає щоразу більше, можна буде відмовитися від нинішньої системи суворої пріоритизації в червні, щоб кожен в Німеччині міг отримати щеплення.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Єнс Шпан заявив раніше цього місяця, що Німеччина готова вести переговори з Росією про попередню угоду про закупівлю "Спутника V".

Раніше Баварія оголосила про підписання угоди про наміри закупити до 2,5 мільйона доз російської вакцини, якщо вона буде схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: