Президент Грузії помилувала співвласника телеканалу "Мтаварі", якого опозиція вважає політв’язнем

Вівторок, 27 квітня 2021, 16:49

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі оголосила про помилування співвласника опозиційного телеканалу "Мтаварі" Георгія Руруа, якого опозиція вважає політв’язнем.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа".

Звільнення Руруа, а також лідера "Єдиного національного руху" Никанора Мелії є однією з ключових вимог опозиції для виходу з політичної кризи. 

Звільнення Руруа та Мелії передбачене планом, запропонованим президентом Євроради Шарлем Мішелем, на який погодилися правляча "Грузинська мрія" та частина опозиційних сил. 

📌 მივესალმები შეთანხმების პირველი ეტაპის შესრულებას! ჩემი მხრივ შევასრულე ჩემი სიტყვა და ხელი მოვაწერე შეწყალების...

Опубліковано სალომე ზურაბიშვილი / Salome Zourabichvili Вівторок, 27 квітня 2021 р.

Раніше президент казала, що Руруа не відповідає критеріям для помилування, проте вона готова ухвалити таке рішення задля стабільності і майбутнього країни.

У червні 2020 року міський суд Тбілісі визнав Руруа винним у незаконному зберіганні, придбанні і носінні зброї та засудив до 4 років позбавлення волі. 

Як вже повідомлялося, 27 квітня частина опозиційних сил, які підписали план президента Євроради, припинили бойкот роботи парламенту.

Опозиційні депутати бойкотували роботу законодавчого органу через незгоду з результатами виборів ще з листопада 2020 року, вважаючи вибори сфальсифікованими. За результатами виборів 8 опозиційних партій отримали 60 мандатів, правляча "Грузинська мрія" - 90.

19 квітня частина політсил підписали оновлений план виходу з кризи, представлений президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. 

Від двох партій - "Єдиного національного руху" Саакашвілі та "Європейської Грузії" - підписи поставили лише окремі депутати. 

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав "ЄНР", засновником якої він є, погодитися на запропонований президентом Євроради план виходу з політичної кризи, але лише після звільнення лідера ЄНР Мелія.

Детальніше про останні події - у відеоблозі "Європейської правди":

або у статті: Переконати навіть Саакашвілі: як ЄС вдалося примирити владу та опозицію у Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: