Шпигунський скандал в Італії: заарештований офіцер мав обмежений доступ до секретів НАТО

Четвер, 8 квітня 2021, 12:14

Заарештований за шпигунство на користь Росії італійський військовослужбовець Вальтер Біот мав обмежений доступ до секретної інформації про діяльність НАТО.

Про це заявив міністр оборони Лоренцо Гуеріні на засіданні парламентського комітету з оборони, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

"Офіцер обіймав посаду, яка дозволяла йому переглядати секретні матеріали, але його обов'язки, які не включали командну або управлінську діяльність, дозволяли йому отримати доступ до оціночних документів і рекомендацій, але не до керівництва операціями або деталей національних можливостей і можливостей НАТО", - сказав Гуеріні.

Він зазначив, що Міноборони поки не мало доступу до матеріалів справи і не може оцінити ступінь секретності документів, переданих Біотом співробітнику російського посольства.

Нагадаємо, 1 квітня співробітники сил безпеки Італії затримали італійського та російського військовослужбовців в рамках розслідування справи про шпигунство.

Арешти були проведені відразу після таємної зустрічі двох військовослужбовців. Обох заарештували на місці злочину після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на грошову суму.

Російського військового видворили з Італії, оскільки він має дипломатичний статус.

Біот одружений і у нього четверо дітей. Один з них має серйозні проблеми зі здоров'ям і потребує постійного і дорогого догляду. Можливо, це стало причиною, з якої офіцер вирішив продавати інформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.