Сербія запускає ковідний цифровий "зелений сертифікат"

Четвер, 13 травня 2021, 09:47

Громадяни Сербії зможуть завантажити цифровий "зелений сертифікат", який підтверджує, що вони були вакциновані або мали негативний результат тесту на коронавірус.

Про це повідомив сербський урядовий офіс з питань інформаційних технологій та електронного уряду, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Цифровий "зелений сертифікат" - це єдиний сертифікат, що підтверджує, що ви отримали вакцину проти COVID-19 чи у вас є результати тестування на інфекційне захворювання SARS-CoV-2. Цей сертифікат має кваліфікований електронний штамп  і його не можна підробити", - сказав директор офісу Михайло Йованович.

У Франції з другої спроби схвалили ковідні "паспорти здоров’я" для масових подій

На додаток до особистої інформації,  імемні та прізвища, особистого ідентифікаційного номера, статі і номера паспорта, сертифікат також містить дані про те, чи була людина вакцинована, кількість отриманих доз і дату введення першої і другої дози, а також результати тестів - ПЛР, на антиген чи серологічного.

Для отримання цифрового "зеленого сертифіката" громадянам необхідно зареєструватися на веб-порталі електронного уряду, перевірити свої дані і підтвердити свою адресу електронної пошти.

Нагадаємо, раніше в українському уряді заявили, що готуються впровадити в Україні так звані "паспорти вакцинації", які підтверджують щеплення від коронавірусу і в найближчому майбутньому можуть стати "перепусткою" для в’їзду до ЄС. 

ЄС готується відкрити кордони для туристів, що були закриті понад рік, та дозволити в’їзд не лише з країн з кращою ситуацією, але й людей, які отримали повний захист однією з вакцин, дозволених у Євросоюзі.

Детальніше про це - у відеоблозі "ЄвроПравди", а також у статті: Нові умови в’їзду до ЄС: коли та як Шенген відкриє кордони для українців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.