Україна засудила блокування у Білорусі незалежного порталу TUT.by

Середа, 19 травня 2021, 16:57

Україна закликає владу Білорусі припинити атаки на свободу слова у зв’язку з блокуванням незалежного порталу TUT.by і переслідуванням його журналістів.

Як передає "Європейська правда", про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Засуджуємо блокування владою Білорусі незалежного білоруського медіа-ресурсу TUT.by і переслідування його журналістів. TUT.by відомий високими стандартами журналістики та об’єктивним висвітленням подій. Закликаємо білоруську владу припинити атаки на свободу слова", - написав він у Twitter.

Раніше Європейський Союз закликав білоруську владу негайно звільнити всіх затриманих журналістів видання TUT.by, а також інших співробітників ЗМІ разом з усіма політичними в’язнями.

Нагадаємо, 18 травня стало відомо, що портал TUT.by, один з найбільших незалежних інформаційних ресурсів у Білорусі, заблокований, а до редакторів прийшли з обшуками. 

В міністерстві інформації заявили, що сайт заблоковано на підставі повідомлення Генеральної прокуратури за розміщення "забороненої інформації". Сайт недоступний також з території інших країн. Водночас у нього з’явилося дзеркало.

Згодом повідомили, що проти посадових осіб ТОВ "ТУТ БАЙ МЕДІА" порушили кримінальну справу нібито за ухилення від сплати податків. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.