В МЗС відповіли Білорусі на протест авіаблокади України

Вівторок, 25 травня 2021, 16:18

Не Україна створює проблеми у відносинах з Білоруссю, а навпаки - деструктивна політика білоруської влади.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у відповідь на ноту протесту білоруського посольства у зв’язку з ухваленням Україною рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю.

"Закриття авіасполучення з Білоруссю стало вимушеним, але вкрай необхідним кроком. Він має на меті ґарантування безпеки та захист українських громадян", - пояснив Ніколенко ухвалене Україною рішення.

Білорусь висловила протест Україні через зупинку авіасполучення

За прикладом України з міркувань безпеки низка інших країн ухвалила аналогічні рішення, європейські авіакомпанії почали облітати білоруський авіаційний простір, додав речник МЗС.

За його словами, примусова посадка літака Ryanair в Мінську під надуманим приводом, фактично взяття в заручники пасажирів цивільного рейсу та підступний арешт журналіста Романа Протасевича довели відсутність "червоних ліній" та непередбачуваність подальших дій білоруської влади.

"Саме тому посольству Білорусі слід апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для решти країн світу", - резюмував Ніколенко.

У ноті протесту посольства Білорусі зазначено, що білоруська сторона з подивом сприйняла рішення української сторони про припинення авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь через авіаційну подію, яка не має стосунку до України. Білоруські дипломати розраховують на скасування цього "обурливого" рішення.

Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

Нагадаємо, після примусового приземлення літака Ryanair в Мінську Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю з опівночі 26 травня.

Крім того, українським авіакомпаніям та літакам буде заборонено літати через повітряний простір Білорусі, а Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Детальніше читайте у статті – "Тероризм від Лукашенка: чим загрожує диктатору Ryanair-конфлікт із Заходом",

Про те, як санкції мають вплинути на Білорусь, дивіться також у відео "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: