Глава МЗС Німеччини пригрозив Лукашенку "великою і довгою спіраллю санкцій"

Четвер, 27 травня 2021, 14:31

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас направив Мінську попередження напередодні зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Лісабоні.

Про це пише видання Spiegel Online, повідомляє "Європейська правда".

Після примусової посадки літака Ryanair в Мінську Європейський Союз планує ввести подальші санкції проти Білорусі. За словами Гайко Мааса, самопроголошеному президенту Александру Лукашенку доведеться бути готовим до жорстких заходів.

Глави МЗС країн ЄС обговорюють секторальні санкції проти Білорусі

"Якщо Лукашенко зараз не відступить, слід виходити з того, що це стане лише початком великої і тривалої спіралі санкцій", - сказав Маас перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Лісабоні.

Поведінка Лукашенко "настільки неприйнятна", що ЄС не задовольниться незначними санкціями, сказав Маас.

"Ми хочемо накласти санкції на структуру економіки та платіжні операції в Білорусі, так щоб це мало вплив", - заявив глава МЗС Німеччини.

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу у четвер обговорюють запровадження секторальних та економічних санкцій проти Білорусі після примусової посадки літака в Мінську та арешту двох людей.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз має намір прийняти четвертий пакет санкцій проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка в червні.

Про те, як санкції мають вплинути на Білорусь, дивіться також у відео "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.