Лідер німецької партії: навіть якщо "Північний потік-2" добудують, його не можна запускати 

відео
П'ятниця, 28 травня 2021, 09:51

Співголова німецьких "Зелених" Роберт Габек зазначив, що навіть якщо російський газопровід "Північний потік-2" добудують, його не можна запускати в роботу до з'ясування юридичних питань, тому що проєкт вочевидь суперечить Третьому енергетичному пакету ЄС. 

Про це він сказав в інтерв’ю Deutsche Welle, пише "Європейська правда".

"Для мене важливо, щоб ПП2 не був завершений - це головне і найважливіше. Якщо будівництво таки завершать, необхідно з’ясувати юридичні питання щодо того, чи можна його вводити в експлуатацію. З моєї точки зору, Третій енергетичний пакет ЄС цього не дозволяє. І якщо це так - ситуацію потрібно вирішувати", - наголосив Роберт Габек.

Перед цим політик наголошував, що вважає ПП2 помилкою від початку і що "якщо Німеччина опонує Росії, то ми не можемо поводитися так, як Росія". Габек також висловив думку, що зупинка "Північного потоку-2" може посилити німецьку дипломатію.

Крім того, під час візиту до України він заявив, що Україні важко відмовити у праві на отримання оборонних озброєнь і що це не суперечить пацифістській позиції його партії.

Його слова викликали різку критику як з лав партії "Зелених", так й інших політичних сил: Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Соціал-демократичної партії та Лівої партії. Окремі депутати Бундестагу від партії "Зелених" дистанціювалися від слів співголови партії. Уряд Німеччини  також відкинув його ідею. Габек, попри критику, не відмовився від своєї позиції.

Читайте також: Очима Байдена і Меркель: що відбувається із санкціями щодо "Північного потоку-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.