У Молдові скаржаться на зменшення кількості охочих вакцинуватися

Середа, 16 червня 2021, 15:23

У Міністерстві охорони здоров’я Молдови заявили, що останнім часом все менше людей зацікавлені отримати щеплення від коронавірусу, тому темпи вакцинації знижуються.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker, про це розповіла в.о. міністра охорони здоров’я, праці і соцзахисту Тетяна Затик.

За її словами, спадання темпів вакцинації відбувається майже щоденно і така тенденція викликає стурбованість.

Румунія скоротить імпорт вакцин від коронавірусу: недостатньо охочих щепитися

"Навіть якщо взяти дані за вчора - першою дозою вакцинувалися близько 2 тисяч осіб, а другою - 14 тисяч. Це означає, що люди не зацікавлені. Система справляється і ми можемо вакцинувати більшу кількість людей, але рішення за ними - хочуть вони цього чи ні", - розповіла в.о. міністра. 

Вона зауважила, що вакцинуватися важливо, попри загальний спад захворюваності, щоб досягти колективного імунітету і зменшити ризики наступної хвилі епідемії. 

За даними МОЗ, на 16 червня у Молдові загалом зробили близько 557 тисяч щеплень. Майже 389 тисяч осіб отримали щеплення принаймні першою дозою, та близько 167 тисяч завершили вакцинацію. 

З 19 травня вакцинацію відкрили для усіх охочих віком від 18 років, а в столиці та передмісті запустили переобладнані під центр вакцинації автобус і тролейбус. 

Для щеплення першою дозою в країні зараз доступні препарати AstraZeneca та китайські Sinopharm і Sinovac. Pfizer і російська вакцина "Спутник V" залишилися тільки для тих, хто чекає на другу дозу.  

Раніше сусідня Румунія оголосила про закриття 12 центрів вакцинації через спадання кількості охочих зробити щеплення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: