Уряд Молдови не став відмовлятися від переведення годинників

Середа, 20 жовтня 2021, 18:24

Уряд Молдови на засіданні у середу вирішив поки не відмовлятися від сезонного переведення годинників.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на молдовське виданням NewsMaker.

Уряд пояснив своє рішення тим, що в Євросоюзі ще не визначилися остаточно щодо переведення годинників.

"Щоб не було помилкових інтерпретацій і всім громадянам було зрозуміло, що ми тут обговорюємо. В Євросоюзі обговорювали ініціативу про відмову переводити годинник влітку і взимку, але до сих пір ці обговорення ні до чого не привели, і немає єдиного рішення. Тому в останню неділю жовтня Молдова переведе стрілки годинника на одну годину назад", - сказала прем'єр-міністр Наталя Гаврилиця.

Законопроєкт про відмову від сезонного переведення годинників запропонував депутат парламенту від фракції "Шор" Денис Уланов.

В ЄС ведеться активна дискусія щодо необхідності припинити переводити годинники. У 2019 році Європейський парламент вирішив, що країнам-членам потрібно більше часу для підготовки до скасування переведення годинників, і перенесли цей процес на 2021 рік.

Як відомо, Україна теж переводить годинники двічі на рік, хоча вже давно точаться суперечки про те, що варто припинити цю практику.

Читайте також - Літній час: "європейський" чи "московський"? Нащо Україна знову перевела годинники або дивіться пояснення на нашому youtube-каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.