В Болгарії обирають президента і втретє за рік - парламент

Неділя, 14 листопада 2021, 11:47

У неділю в Болгарії відбуваються треті за цей рік парламентські вибори.

Про це повідомляє "Європейська правда".

14 листопада громадяни Болгарії обирають одночасно президента та парламент країни.

Пояснюємо, як затяжна політична криза у Болгарії допомагає Кремлю

На пост президента претендують 23 кандидати, однак чинний президент Румен Радєв вважається фаворитом. Якщо ніхто не набере більше ніж половину голосів, вібудеться другий тур голосування.

Водночас, як очікується, жодна з шести партій, які, за прогнозами, отримають місця в парламенті, не набере абсолютної більшості, що підвищує перспективу жорстких переговорів щодо формування уряду

Згідно з опитуваннями, партія ГЕРБ Бойка Борисова може стати найсильнішою силою в парламенті, набравши до 24% голосів. Однак сумнівно, чи вдасться консерваторам знайти партнерів по коаліції. 

На третіх за рік виборах у Болгарії жодна з партій не може розраховувати на більшість

Нова антикорупційна партія "Продовжуємо зміни" (PP), згідно з опитуваннями, може розраховувати на зростання до 16% і потенційно може сформувати уряд, орієнтований на реформи.

Обурення корупцією високого рівня поклало край десятирічному правлінню партії ГЕРБ на виборах у квітні, але політичні опоненти партії так і не змогли домовитися про уряд, що призвело до призначення третіх за рік виборів.

Детальніше про політичні розклади у Болгарії читайте в матеріалі Курс на поглиблення кризи: чому нові вибори у Болгарії лише посилять "друзів РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.