У Німеччині наступного тижня планують представити коаліційну угоду

Вівторок, 16 листопада 2021, 15:54

Три партії, які працюють над формуванням наступної урядової коаліції Німеччини, досягли прогресу в переговорах і мають на меті представити коаліційну угоду наступного тижня.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише Reuters.

Міхаель Келлнер, старший депутат від "Зелених", сказав, що переговорники продовжать свої дискусії цього тижня і наступного, додавши: "Ретельність йде попереду швидкості".

Оптимістичне повідомлення про те, що коаліційна угода от-от буде досягнута, повторили Ларс Клінгбейл, генеральний секретар лівоцентристських соціал-демократів, і Фолькер Вісінг, генеральний секретар "вільних демократів".

Нагадаємо, СДПН, "Зелені" та "вільні демократи" у жовтні почали офіційні перемовини про коаліцію. Вони прагнули, щоб лідер соціал-демократів Олаф Шольц був обраний канцлером на тижні, який починається з 6 грудня.

На початку листопада стало відомо, що коаліційні переговори в Німеччині між соціал-демократами, "зеленими" та Вільними демократами йдуть повільніше через кліматичну політику, і три сторони сперечаються про те, наскільки далекосяжними мають бути їхні плани.

"Зелені" хочуть перенести дату припинення використання вугілля в Німеччині з 2038 року та припинити продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року. Вони також хочуть створити міністерство з клімату, яке матиме право накласти вето на будь-яке рішення уряду для забезпечення відповідності політиці Паризької кліматичної угоди.

Вільні демократи проти такого вето, а також будь-яких заборон на автомобілі. Сторони також розділилися щодо ціноутворення на викиди вуглецю, при цьому "зелені" обережно ставляться до планів ЄС щодо розширення системи торгівлі викидами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.