В Угорщині опозиційний альянс продовжує випереджати партію Орбана на 4% 

Середа, 17 листопада 2021, 16:05

Об’єднана опозиція Угорщини продовжує на чотири пункти випереджати партію влади "Фідес" прем’єр-міністра Віктора Орбана за результатами листопадового опитування аналітичного центру Zavecz Research.

Результат опитування був опублікований на сайті HVG.hu, повідомляє "Європейська правда".

Опитування також показало зниження в рядах тих, хто не визначився зі своїм голосом, перед національними виборами навесні наступного року.

Як опозиція в Угорщині збільшила шанси на перемогу над Орбаном

Опитування, проведене з 2 по 12 листопада, показало, що опозиційний альянс збільшив свою підтримку на два пункти до 41% виборців, тоді як підтримка "Фідесу" зросла в тій же мірі, до 37%. Минулого місяця опозиційний альянс також тримав лідерство у чотири пункти.

Кількість невизначених різко впала до 14% з 23% місяць тому, коли опозиційні праймеріз завершилися перемогою Петера Маркі-Зая, який тепер вважається головним опонентом Віктора Орбана.

Альянс соціалістів, соціал-демократів, зелених, лібералів і колишніх ультраправих партій висуває єдиного спільного кандидата у всіх 106 виборчих округах Угорщини.

Попередні спроби скинути Орбана підживлювалися переважно ліберальною елітою великого міста, але ідеологічно різноманітний альянс сподівається отримати вигоду на зростаючому невдоволенні прем’єр-міністром у його консервативному сільському центрі.

Детальніше читайте у статті Тяжкі часи для Орбана: чому нова перемога угорської влади більш не є гарантованою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.