У Німеччині планують надати право голосу у 16 років

Четвер, 25 листопада 2021, 10:31

Нова парламентська коаліція у Німеччині прагне знизити віковий поріг для голосування на виборах до 16 років.

Про це йдеться у представленій 24 листопада коаліційній угоді, деталі якої викладені у статті "Європейської правди".

У документ увійшло чимало новаторських положень, від кліматичних планів до зміни громадянських прав. Наприклад, право голосу молодим німцям хочуть надавати вже у віці 16 років.

Новий уряд Німеччини в угоді про коаліцію кардинально змінив риторику щодо Росії

"Ми хочемо змінити Основний закон, щоб зменшити активний вік для голосування на виборах до Бундестагу Німеччини до 16 років", - йдеться у тексті коаліційної угоди.

Крім того, майбутня коаліція хоче знизити до 16 років і вік голосування на виборах до Європарламенту, а також спростити процедуру голосування для німців, які живуть за кордоном. 

На додачу нова коаліція планує обмежити термін повноважень канцлера.

"Ми створимо нову Комісію з реформи федерального виборчого законодавства та модернізації парламентської роботи. Комісія займеться метою рівного представництва жінок та чоловіків у парламенті та обговорить правові рамки. 

Майбутній уряд Німеччини хоче скасувати візи для молодих росіян до 25 років

Комісія також розгляне пропозиції про об'єднання дат виборів, продовження законодавчого строку до п'яти років та обмеження терміну повноважень федерального канцлера", - сказано у тексті коаліційної угоди.

Про очікувану політику нової влади Німеччини щодо України дивіться у відеоблозі ЄвроПравди: Перші рішення влади Німеччини про Донбас та рух України до ЄС

Детальніше про те, що нова влада Німеччини записала у зовнішньополітичному блоці своєї коаліційної угоди, - у тексті Більше не друзі Путіна: про що домовилася нова влада Німеччини щодо України та РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.