У Німеччині через "Омікрон" посилили обмеження на контакти

Середа, 22 грудня 2021, 08:14

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та глави урядів федеральних земель у вівторок, 21 грудня, домовилися розширити обмеження на контакти з 28 грудня. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише DW.

Тим, хто зробив щеплення від коронавірусу і перехворів на COVID-19, можна буде в приватному порядку зустрічатися групами у складі не більше 10 осіб.

У Німеччині на ковідних протестах сталися сутички: десяток затриманих і травмовані поліцейські

Щодо нещеплених продовжать діяти введені раніше суворіші правила.

Масові заходи, такі як матчі бундесліги чи турніри в інших видах спорту, з 28 грудня мають проводитись без глядачів. Це стосується також і культурних заходів.

Шольц зазначив, що Німеччині поступово вдалося взяти під контроль ситуацію під час четвертої хвилі пандемії. Однак у світлі поширення "Омікрон"-варіанту "вже зараз існує загроза п'ятої хвилі". Політик закликав людей вакцинуватися.

До кінця січня має бути зроблено 30 мільйонів бустерних щеплень, зазначив він.

Німеччина розглядає нові обмеження на контакти, щоб пом’якшити хвилю COVID-19

Крім того, федеральні землі просять Бундестаг і федеральний уряд "швидко розпочати підготовку до впровадження загальної обов’язкової вакцинації та в найкоротші терміни представити графік".

Федеральний уряд прагне того, щоб рівень вакцинації досяг не менше 80%. За словами Шольца, йдеться про "проміжну мету". Наразі 73,5% жителів ФРН мають хоча б одне щеплення, підкреслив Шольц.

Раніше постійна вакцинаційна комісія при Інституті Роберта Коха рекомендувала робити щеплення підсилюючою дозою вакцини від коронавірусу через щонайменше три місяці замість 6 місяців.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.