У Франції зафіксували рекордні для Європи 208 тисяч випадків COVID за добу

Середа, 29 грудня 2021, 17:10

За останні 24 години у Франції було зареєстровано 208 тисяч нових випадків коронавірусу, що є національним та європейським рекордом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише France 24.

Франція неодноразово встановлювала коронавірусні рекорди за останні кілька днів, при цьому 180 тисяч випадків зараження було зафіксовано у вівторок, що стало попереднім найвищим показником для країни.

Кожну секунду дві людини у Франції отримують позитивний результат тесту на COVID-19, сказав міністр охорони здоров’я Олів’є Веран. Він додав, що ситуація у лікарнях викликає занепокоєння через варіант коронавірусу "Дельта", у той час як продовжує поширюватися варіант коронавірусу "Омікрон".

 "Я б більше не називав "Омікрон" хвилею, я б назвав це штормовою хвилею. З огляду на цифри, які ми спостерігали останні кілька днів, ми говоримо про лавину, - сказав Веран.

За словами Верана, близько 10% населення Франції контактували з кимось, хто був інфікований вірусом, і навіть вакцинація навряд чи забезпечить достатній захист.

Франція планує штраф у 1000 євро за використання фальшивого "паспорта вакцинації"

"Циркуляція вірусу надто інтенсивна", - сказав він.

Міністр попередив у понеділок, що до початку січня Францію може охопити понад 250 тисяч випадків щоденного зараження коронавірусом.

Він також сказав, що 70% пацієнтів, які зараз госпіталізовані в Парижі, не були щеплені.

Веран підрахував, що наразі у Франції мільйон пацієнтів страждають від COVID-19, не враховуючи безсимптомні випадки, які залишилися непоміченими.

У Франції повністю щеплені від коронавірусу більше 76% населення, понад 23 мільйони французів вже отримали підсилюючу третю дозу.

Як вже повідомлялося, уряд оголосив про посилення обмежень через наростання епідемії. При цьому прем’єр пообіцяв, що  комендантської години напередодні Нового року запроваджувати не будуть.

Також планують замінити звичайний ковід-сертифікат як перепустку до деяких громадських місць "вакцинним", що підтверджує саме отримання щеплення.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.