Прем'єр Британії: вторгнення в Україну буде для Путіна новою Чечнею

Понеділок, 24 січня 2022, 14:48

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив президента РФ Владіміра Путіна, що будь-який конфлікт в Україні може стати для нього "новою Чечнею".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Ми маємо чітко дати зрозуміти Кремлю, Росії, що це буде катастрофічний крок", - сказав Джонсон.

На запитання, чи вважає він, що вторгнення тепер неминуче, він сказав: "Розвідка досить похмура щодо цього. Але я не думаю, що зараз це якимось чином неминуче".

Джонсон сказав, що він поговорить з іншими лідерами з цього питання пізніше у понеділок.

"Нам також необхідно направити повідомлення про те, що вторгнення в Україну для Росії буде болючою, насильницькою та кривавою справою, і я думаю, що дуже важливо, щоб люди в Росії розуміли, що це може бути нова Чечня", - сказав він.

Глава МЗС Британії Ліз Трасс раніше також заявляла, що військове вторгнення Росії в Україну призведе до ситуації, в якій російські війська вже були у Чечні, а радянські – в Афганістані.

Нагадаємо, Британія відправила в Україну 2000 одиниць протитанкової зброї і близько 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових.

Британія також розглядає можливість відправити ще сотні військових до сусідніх з Україною країн НАТО, щоб діяти як "стримуючий фактор" для Росії.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.