Німеччина послабить карантин, але посилить правила відвідування ресторанів

Субота, 8 січня 2022, 12:01

Німеччина послабить свої карантинні правила, запровадивши додаткові обмеження для ресторанів та барів.

Про це домовилися уряд та лідери федеральних земель, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Канцлер Олаф Шольц та прем'єри 16 земель вирішили звільнити деяких людей від карантину, якщо вони вступлять у контакт із кимось, хто заразився вірусом.

Сюди входять люди, які недавно отримали друге або третє щеплення, і люди, які нещодавно одужали від інфекції.

Тривалість карантину також буде скорочено до 10 днів із можливістю виходу з сьомого дня, якщо у людини негативний результат. В даний час карантин триває до 14 днів, залежно від ряду факторів.

Шольц та керівники земель також домовилися про посилення вимог щодо входу до барів та ресторанів. Згідно з планами, люди повинні пройти тестування перед вечерею поза домом, якщо вони не отримали бустерне щеплення від коронавірусу.

Виступаючи після зустрічі, Шольц сказав, що слід очікувати, що кількість заражень зросте в результаті варіанта "Омікрон".

Він знову звернувся до людей із закликом зробити щеплення. "Нам потрібен подальший прогрес у галузі вакцинації", - сказав він, додавши, що поточний показник трохи менше 72% вакцинованих двома щепленнями і трохи менше 43% третьою ревакцинацією дуже низький.

Вхід до барів та ресторанів вже обмежений, причому доступ обмежений тими, хто вакцинований або нещодавно вилікувався від вірусу. Це правило залишиться чинним.

Останнім часом кількість заражених у країні зростає. Інститут Роберта Коха (RKI) попередив, що фактичні цифри можуть бути набагато вищими через різдвяне затишшя. У четвер RKI повідомив, що за добу було зареєстровано 56 335 нових випадків, що приблизно на 15 000 більше ніж тиждень тому.

Проте щоденна кількість загиблих трохи знизилася у порівнянні з попереднім тижнем і становила 264 особи.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.