Іран здійснив ракетний обстріл консульства США у сусідньому Іраку, випустив 12 ракет

Неділя, 13 березня 2022, 07:12

У неділю вранці у місті Ербіль на півночі Іраку (іракський Курдістан) відбулися вибухи на території то поблизу генерального консульства США, як стверджує місцева влада, через влучання балістичних ракет.

Як стверджує контртерористичний підрозділ влади регіону, йдеться про напад з території сусіднього Ірану.

Обстріл підтвердив також Державний департамент США, запевнивши утім, що обійшлося без жертв. Будівля генконсульства зараз не експлуатується, громадян США там не було. Також стверджується, що обстріл не призвів до руйнувань у консульстві. Держдепартамент засудив напад.

Розташований поруч з консульством телеканал Kurdistan24 підтверджує обстріл і був вимушений призупинити мовлення через руйнування у студії.

 

Влада регіону заявляє про 12 балістичних ракет, запущених з території Ірану. В американських повідомленнях, утім, не уточнюється про тип ракет. Ербіль розташований за 100 кілометрів від кордону з Іраном.

Це не перший обстріл об’єктів США в Іраку з території Ірану. У 2020 році під час подібного загострення іранські ППО збили авіалайнер МАУ, що летів до Києва.

Нагадаємо, нещодавно Іран відмовився від подальших переговорів про відшкодування збитків через збиття авіалайнера.

Торік в Ірані заявили про звинувачення проти 10 посадовців, причетних до катастрофи, але Україна має сумнів щодо правдивості повідомлення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.