Стали відомі деталі перемовин Шрьодера в РФ щодо завершення війни в Україні

Неділя, 13 березня 2022, 09:05

Німецьке видання Bild з’ясувало деталі того, як відбувалися переговори Путіна з колишнім німецьким канцлером Герхардом Шрьодером, кого вважають особистим другом керівника держави-агресора.

Про це йдеться у статті, що опублікована у Bild am Sonntag, недільному випуску видання.

Як з’ясувалося, переговори з Путіним щодо припинення нападу РФ на Україну були не єдиною зустріччю, яку провів ексканцлер.

За даними джерел, зустріч віч-на-віч між Шрьодером  і Путіним тривала "кілька годин" і відбулася у четвер ввечері. Екс-канцлер Німеччини разом зі своєю дружиною прилетів до Москви у середу з Туреччини, їх забрав звідти російський літак.

За добу після того, у п’ятницю, відбулася ще одна зустріч "з одним із найближчих соратників Путіна", підтверджує джерело в оточенні Шрьодера, не уточнюючи особу переговорника.

У суботу вранці ексканцлер з дружиною залишили Москву – вони відлетіли до Стамбулу.

Також відомо про сприяння турецької сторони у організації посередництва з боку Шрьодера, а також про те, що ексканцлер тримав зв’язок з Україною. Зокрема у понеділок у стамбульському палаці Долмабахче, що є офіційною турецькою резиденцією, Шрьодер мав переговори з українською делегацією на чолі з Рустемом Умеровим.

Джерела видання наполягають, що Шрьодер є одним з небагатьох міжнародних переговорників, що напряму  веде діалог з Путіним, а також з "керівництвом України" щодо завершення війни.    

Раніше повідомлялося, що з офісу Герхарда Шрьодера звільняється персонал через його дружбу з Путіним і небажання засуджувати війну.

У лютому ексканцлера висунули до ради директорів "Газпрому".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: