Генсек НАТО: Китай має засудити жорстоке вторгнення Росії в Україну

Вівторок, 15 березня 2022, 16:36

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай зобов’язаний засудити жорстоке вторгнення Росії в Україну.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок напередодні засідання міністрів оборони Альянсу, повідомляє "Європейська правда".

"Китай має приєднатися до решти світу, рішуче засуджуючи брутальне вторгнення Росії в Україну. 

Будь-яка підтримка Росії, військова підтримка чи будь-якого іншого типу допоможе РФ проводити жорстоку війну проти незалежної, суверенної держави України та допоможе їй продовжувати вести війну, яка спричиняє смерті, страждання та величезну кількість руйнувань. Росія зобов’язана як член Ради безпеки ООН підтримувати міжнародне право, а російське вторгнення в Україну є явним порушенням міжнародного права", - заявив Столтенберг.

Британія закликала Китай утриматися від будь-якої підтримки Росії

Він додав, що НАТО закликає Китай не підтримувати Росію, та продовжує уважно стежити за будь-якими ознаками можливої підтримки Китаєм Російської Федерації.

Нагадаємо, Сполучені Штати повідомили союзникам по НАТО і кільком азійським країнам, що Китай продемонстрував готовність надати військову та економічну допомогу Росії на прохання Москви підтримати її війну проти України.

Росія спростувала ці повідомлення, заявивши, що має достатні військові ресурси для виконання всіх своїх цілей в Україні. 

Речник міністерства закордонних справ Китаю назвав ці повідомлення "дезінформацією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: