В ЄС обговорюють допомогу аграріям України та компенсацію втрати українського врожаю

Вівторок, 22 березня 2022, 10:44

Міністри сільського господарства країн-членів Євросоюзу хочуть скоригувати обсяги виробництва продуктів харчування у своїх державах, щоб компенсувати втрати, спричинені війною в Україні. 

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації DW.

На зустрічі міністрів у понеділок, 21 березня в Брюсселі міністр сільського господарства, регіонів та туризму Австрії Елізабет Кестінгер привітала пропозицію Єврокомісії тимчасово дозволити використання необроблених земель. Це є необхідним заходом для компенсації втрати українського врожаю, зазначила Кестінгер.

Глава МЗС Франції попередив про глобальний голод через війну в Україні

У січні 2023 року набуде чинності нова єдина сільськогосподарська політика ЄС, відповідно до якої ферми площею понад десять гектарів мають залишати необробленими не менше чотирьох відсотків землі, щоб сприяти збереженню біорізноманіття. На цих площах тепер вирощуватимуть кормові культури, такі як соя та кукурудза, щоб знизити залежність від імпорту з України

Міністр продовольства та сільського господарства Німеччини Джем Оздемір оголосив, що цього року через наслідки війни в Україні фермерам Німеччини буде дозволено вирощувати кормові культури на пріоритетних екологічних територіях.

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко по відеозв'язку описав стан справ в аграрному секторі країни. Він закликав ЄС допомогти населенню України та біженцям із продовольством, підтримати українську харчову промисловість та допомогти аграріям за допомогою доставки добрив, насіння та палива.

Британський міністр: це війна Путіна, а не російського народу

Міністри країн ЄС домовилися із Єврокомісією "створити організацію, яка зможе ефективно реагувати на ці запити", зазначив голова французького міністерства. 

За словами єврокомісара Януша Войцеховського, українським аграріям потрібно 50 000 тонн палива, щоб "мінімально обробляти свої поля та підтримувати виробництво на рівні, необхідному для виживання".

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Франції попередив про глобальний голод через війну в Україні.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: