Французький автовиробник Renault відновив роботу заводу в Москві

Вівторок, 22 березня 2022, 11:07

Французький автовиробник Renault відновив виробництво на своєму заводі  у Москві - всупереч тенденції багатьох інших великих світових компаній, які розірвали зв'язки з Росією через війну з Україною.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації агентства Reuters, яке посилається на коментар речника компанії.

Компанія Renault призупинила виробництво на московському заводі минулого місяця, пославшись на проблеми із логістикою після вторгнення РФ в Україну.

Єврокомісар: санкцій недостатньо для зупинки війни, потрібні поставки зброї

Рішення Renault відновити виробництво отримало підтримку французького уряду, який є його основним акціонером, пише The Guardian.

Renault володіє контрольним пакетом акцій російського автовиробника "АвтоВАЗ" з кінця 2016 року. Компанія має більші операції в країні, ніж більшість її європейських конкурентів, з 40 000 місцевих працівників. Це створює величезний виклик, оскільки уряди США, Британії та ЄС намагаються економічно ізолювати Росію. 

Компанії, які залишилися в Росії, зазнають все більшого тиску, щоб зупинити там бізнес. Велика критика лунає на адресу швейцарської групи продуктів харчування та напоїв Nestlé . 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.