У США немає інформації про постачання Китаєм зброї РФ

Вівторок, 22 березня 2022, 23:58

Сполучені Штати не зафіксували фактів передачі Китаєм військового обладнання РФ після розмови 18 березня президента Джо Байдена з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN, таку заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Я не можу робити прогнози на майбутнє. Я можу вам сказати, що ми не бачили з тих зустрічей або з моменту розмови президента з Сі, надання Китаєм військової техніки Росії, але, звичайно, ми уважно стежимо за цим", - заявив він.

Разом із тим, Джейк Салліван уточнює – США продовжать уважно дивитися на дії Китаю.

"Президент (Байден) ясно пояснив президенту Сі наслідки та наслідки будь-якого такого надання обладнання, і вони дуже добре розуміють",- додав він.

Нагадаємо, раніше, за даними ЗМІ, США повідомили своїм союзникам, що  Китай дав зрозуміти про свою готовність надати Москві техніку, яку запитувала РФ.

Москва заперечувала звернення до Китаю за військовою допомогу, а міністерство закордонних справ Китаю назвало це повідомлення "дезінформацією".

18 березня президент США Джо Байден у майже двогодинній телефонній розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпінем описав наслідки, з якими зіткнеться Пекін, якщо надасть матеріальну підтримку Росії у війні проти України.

"Президент Байден докладно розповів про наші зусилля щодо запобігання та подальшого реагування на вторгнення, у тому числі шляхом покладання витрат на Росію. Він описав результати та наслідки, якщо Китай надасть матеріальну підтримку Росії, у той час як вона здійснює жорстокі напади на українські міста та мирних жителів", - йдеться у повідомленні Білого дому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: