Франція випробувала модернізовану ядерну ракету

Середа, 23 березня 2022, 22:47

Повітряно-космічні сили Франції провели випробування модернізованої ракети класу "повітря – земля" середньої дальності (ASMPA), здатну нести ядерний заряд.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на радіостанцію Europe 1, про це говориться у заяві міністра оборони Франції

"Міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі висловлює велике задоволення у зв'язку з успішним випробувальним запуском 23 березня 2022 модернізованої ASMPA без ядерного заряду", – говориться у заяві.

"Цей успіх знаменує собою вступ у фазу виробництва оновленої ракети ASMPA, що є необхідною умовою перед її вступом на озброєння Стратегічних ВПС Повітряно-космічних Сил і Ядерних Військово-Морських Сил ВМС Франції", – уточнюється в заяві.

Як зазначається, Франція є єдиною країною в Європейському Союзі, чия  армія має ядерну зброю, яку можуть використовувати як підводні човни з ядерними балістичними ракетами, так і літаки Rafale, оснащені ASMPA.

Нагадаємо, агресія РФ проти України змусила Францію задуматися про нинішній стан її збройних сил.

Зокрема, депутати французького парламенту заявили, що боєприпасів, які наразі є на складах армії, вистачить лише "на чотири дні інтенсивного конфлікту".

А президент Макрон, згадавши свою суперечливу заяву, зроблену 2019 року, про те, що НАТО переживає "смерть мозку", уточнив, що війна в Україні стала для військового альянсу "електрошоком".

"Війна, розпочата президентом Путіним, вносить ясність, і створює біля наших кордонів і на нашій європейській землі незвичайну загрозу, що дає стратегічне роз'яснення НАТО", – сказав Макрон. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: