Нафтове ембарго, закриті порти: Кулеба закликав світ посилити санкції проти РФ

Субота, 5 березня 2022, 10:16

Глава МЗС Дмитро Кулеба у зв’язку з застосуванням Росією тактики завдання максимальної шкоди цивільному населенню закликав світ ще більше посилити санкції проти Москви.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Росія переходить до потворної тактики, спрямованої на максимальну шкоду цивільному населенню: бомбить житлові квартали та критично важливу інфраструктуру, загрожує ядерним об’єктам. Санкції мають посилюватися. Відключити SWIFT "Сбербанку". Нафтове ембарго. Закрити порти для російських кораблів. Закрити лазівки в криптовалютах. Обрізати всі зв’язки" - написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо,  Кулеба розповів про можливість запровадження Заходом нової хвилі санкцій проти РФ.

Він повідомив, що брав участь у засіданні міністрів закордонних справ ЄС у розширеному складі, за участі керівників дипвідомств США та Канади, і озвучив там конкретний список санкцій, які необхідно застосувати, "щоби закрити прогалини в санкційному законодавстві, а також добити пораненого звіра під назвою російська економіка"

"Санкції стосуються торгівлі нафтою, доступу Росії до ринку криптовалют, можливості продавати комусь у світі золото, а також можливості для членів родин людей, які брали участь у ухваленні рішення президента Путіна щодо агресії проти України – жити і насолоджуватися життям у західних країнах. Брали участь у ухваленні агресії, допомагали, співчували  - будь ласка, в Білорусі є чисте повітря, їздіть туди на відпочинок, купуйте там будинки", - розповів міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.