США обговорюють з європейцями можливе ембарго російської нафти

Неділя, 6 березня 2022, 17:06

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, що США працюють зі своїми союзниками в Європі над вивченням можливості заборони імпорту російської нафти.

Про це Блінкен розповів в ефірі CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Щодо нафти, російської нафти, я вчора розмовляв телефоном з президентом та іншими членами кабінету саме з цього приводу, і зараз ми говоримо з нашими європейськими партнерами та союзниками, щоб скоординовано подивитися на перспективу заборони імпорту російської нафти, переконавшись, що на світових ринках, як і раніше, є відповідні постачання нафти", - сказав він. 

Захід обговорює нову хвилю санкцій проти РФ, треба вдарити по торгівлі нафтою – Кулеба

"Це дуже активна дискусія,яку ми ведемо", - додав Блінкен.

США вже оголосили про запровадження ряду санкцій проти Росії та президента Владіміра Путіна після вторгнення РФ в Україну минулого місяця. 

Безпрецедентний крок щодо санкцій на експорт нафти, швидше за все, призведе до стрімкого зростання цін, що завдасть болючого удару по споживачах у всьому світі, оскільки Росія є другим постачальником нафти у світі.

Хоча США споживають дуже мало російської нафти - імпорт нафти з Росії у грудні становив лише 90 000 барелів на день - глобальний ринок взаємопов'язаний. Це означає, що перебої з постачанням з однієї частини світу можуть вплинути ціни повсюди.

Україна у зв’язку з застосуванням Росією тактики завдання максимальної шкоди цивільному населенню закликає світ ще більше посилити санкції проти Москви, зокрема, запровадити нафтове ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.