Папа Римський визнав, що Україна є жертвою безглуздої війни, але уник згадки про РФ

Неділя, 17 квітня 2022, 13:59

Глава Ватикану Папа Римський під час великодньої промови на площі святого Петра виступив з критикою збройної агресії проти України.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" він заявив у зверненні Urbi et Orbi (до міста і світу) перед багатотисячним натовпом прочан, серед яких також були люди з українським прапорами.

У своїй промові він згадав про низку місць на земній кулі, де тривають конфлікти, але перед тим зупинився на війні в Україні.

"Нехай буде мир на зруйнованій війною Україні, так тяжко випробуваній насильством і знищенням під час жорстокої і безглуздої війни, в яку вона була втягнута", - заявив він, визнавши, що відповідальність лежить не на Україні.

Раніше, як відомо, Понтифіка критикували за рішення про спільне несіння великоднього хреста українкою і росіянкою, у якому спостерігачі побачили спробу прирівняти жертву і нападника. Також раніше Папа казав, що хвиля біженців з України підняла проблему расизму, що також викликало неоднозначну реакцію вірян.

Утім, впадає до уваги, що і у цій промові Папа жодним чином не згадав про Росію, лишивши без відповіді питання про відповідальності про війну, а також те, хто відповідальний за її припинення.  Натомість він звернувся безадресно: "Не дозвольте втягнути себе у війну". Лишилося неясним, чи стосується це також "втягнутої у війну України".

Папа закликав світ до милосердя. "Не має бути гри мускулами, коли люди страждають", додав він.

Раніше Папа Римський публічно закликав "припинити різанину" у Маріуполі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: