Кулеба їде до Німеччини, Бельгії та Нідерландів говорити про санкції та постачання зброї

Середа, 11 травня 2022, 12:41

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11-18 травня здійснить закордонні візити для участі в заходах G7 та ЄС і проведення переговорів із керівництвом Німеччини та Нідерландів.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, пише "Європейська правда".

11-14 травня в Берліні міністр проведе зустрічі із членами німецького уряду та депутатами Бундестагу, на яких йтиметься про подальше постачання зброї до України, розширення санкцій проти РФ, просування членства України в ЄС, активізацію торгівлі та повоєнну розбудови нашої держави.

13 травня в Любеку Кулеба візьме участь в зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, де озвучить практичні пропозиції на втілення домовленостей, досягнутих під час відеоконференції G7 за участі президента України Володимира Зеленського 8 травня.

15-16 травня глава МЗС України відвідає Брюссель, де візьме участь в засіданні Ради ЄС у закордонних справах як спеціальний гість. Ключовими темами стануть майбутнє Європи та роль України в ньому, запровадження шостого пакету санкцій ЄС проти РФ, який має включати ембарго на російську нафту, притягнення Росії до відповідальності за її злочини в Україні, надання нашій державі статусу кандидата у члени ЄС.

Кулеба також проведе переговори із керівництвом Європейської комісії щодо підтримки української економіки, відбудови зруйнованої інфраструктури та збільшення гуманітарної допомоги.

17-18 травня міністр відвідає Гаагу, де проведе зустрічі з членами уряду Нідерландів та парламенту. Під час візиту Кулеба також приділить окрему увагу просуванню позовів України проти РФ в міжнародних судових інстанціях задля притягнення Росії до відповідальності за її злочини проти України та українського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.