Регулятор оштрафував телеканал RTR Moldova за брехню про заборону святкування 9 травня

Вівторок, 17 травня 2022, 10:53

Молдовська Рада з питань телебачення і радіо оштрафувала телеканал RTR Moldova на 13 тисяч леїв за слова ведучого про нібито заборону святкування 9 травня внаслідок заборони георгіївської стрічки. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Штраф став наслідком моніторингу того, як одинадцять телеканалів у період з 19 по 21 квітня висвітлювали теми, пов’язані зі схваленою 19 квітня забороною використовувати символіки військової агресії РФ.  

Регулятор помітив, що ведучий передачі "Доброе утро" 19 квітня заявив про нібито наміри молдовської влади взагалі відзначати День перемоги. 

"У Молдові не менший резонанс викликають спроби влади заборонити один із наших головних свят, принаймні моїх свят точно - День перемоги", - сказав ведучий Дмитрій Співаков в ефірі. 

Регулятор зазначив, що цими словами ведучий викривив інформацію, тому що президентка Мая Санду перед тим заявила, що заборона георгіївської стрічки ніяк не забороняє святкування 9 травня. 

Представники телеканалу після цього заявили, що передачу купили у компанії TV Content і це не власний продукт телеканалу. Партнери зі свого боку заявили, що Співаков висловив особисту думку, тому що це болюче для нього питання.

Після обговорення члени Ради проголосували за накладення на телеканал штрафу у розмірі 13 тисяч леїв (близько 680 доларів).

Нагадаємо, після 9 травня поліція Молдови повідомила, що за використання георгіївської стрічки всупереч забороні отримають штрафи 103 особи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.