Прем’єр Італії після розмови з Путіним: я не побачив надії на мир

Четвер, 26 травня 2022, 22:44

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі після розмови з президентом РФ Владіміром Путіним заявив, що не побачив жодних ознак того, щоб російська сторона прагнула до миру.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство ANSA.

"Я не бачив  надії на мир під час телефонної розмови з президентом Росії Путіним" - сказав Драгі.

"Я шукав розмови з президентом Путіним: метою було запитати, чи можна щось зробити, щоб розблокувати зерно, яке зараз знаходиться на складах в Україні, тому що продовольча криза, яка наближається і вже є в деяких африканських країнах, матиме гігантські масштаби та жахливі гуманітарні наслідки", - сказав прем'єр-міністр.

Під час телефонної розмови Драгі з Путіним президент Росії підкреслив, що "продовольча криза є наслідком санкцій і що, якщо санкції будуть зняті, Росія зможе експортувати зерно".

"Але очевидно, що санкції є, тому що Росія напала на Україну", — сказав Драгі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Анкара веде переговори з Києвом та Москвою про відкриття коридору через Туреччину для експорту зерна з України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не піддаватися на шантаж Росії про "коридор" для українського врожаю через Чорне море в обмін на зняття санкцій. 

США відкинули пропозиції Росії про скасування санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів.

Нагадаємо, 25 травня в МЗС РФ заявили, що готові були би надати гуманітарний коридор для експорту українського врожаю через Чорне море - в обмін на зняття санкцій та "розмінування Україною" акваторії Чорного моря, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама Росія.

Перед тим у Кремлі звинуватили Україну і Захід у створенні глобальної продовольчої кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.